Panda


Panda van Proosdij in actie

Panda van Proosdij heeft haar opleiding gevolgd aan de Rotterdamse Dansacademie. Ook heeft ze verschillende theatercursussen gevolgd o.a. in New York, Wiesbaden en Azzano (Italië).

Awards

Panda regisseert en choreografeert theaterstukken. Ook is ze de bedenker van ‘choireography’; staging en beweging voor koren. In 2014 won ze een award voor Beste Regie. Deze werd haar uitgereikt door de Grande Dame van het toneel Gerrie van de Klei En in 2016 won ze de award voor Beste Choreografie, tijdens de uitreiking van de AMA’s in het DeLaMar theater in Amsterdam. Deze werd haar uitgereikt door Nederlands meest bekende Choreograaf Barrie Stevens.

Werktheater Pandora

In 2016 richtte ze haar eigen theatergezelschap ‘PANDORA werktheater‘ op. Een nieuwe theatergroep met een eigen stijl, richting en doel. Het doel is om een sterk collectief te creëren met een groep mensen. Ze gebruikt hiervoor een leertraject, wat ervoor zorgt dat iedere speler in alle drie de disciplines, te weten dans, spel en zang, even goed getraind raakt.

Choreograaf en regisseur

Ze was tevens dansdocent, choreograaf en regisseur verbonden aan Codarts, University of arts. Hier maakte ze diverse producties en showcases (‘A New Brain’, ‘A Nightmare Before Christmas’, ‘The Wild Party’, ‘High Potentials’, ‘Eend/Dood/Tulp’, ‘Company’) .

Ook heeft ze de choreografie verzorgd voor o.a. ‘Adele’ met Paul Groot en Sanne Wallis – de Vries en ‘Het Grote Geluk’ van het M-Lab.

Voice & Physique

Panda heeft de filosofie “Voice & Physique” ontwikkeld. Deze filosofie gaat over het ondersteunen van de stem door het creëren van een goed fysiek bewustzijn. Ook is het een manier om beweging te laten bijdragen aan de kwaliteit van zingen. In april 2014 is haar boek “Voice & Physique” gepubliceerd.
Ze geeft masterclasses en workshops “Voice & Physique” aan koren. Ook aan dirigenten en instrumentalisten in binnen – en buitenland. Tevens begeleidde ze sinds 2006 als bewegingscoach en regisseur 10 jaar lang het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor. En ook het Nationaal Kinderkoor o.l.v. Wilma ten Wolde. Hier gebruikte ze haar zelf bedachte methode Choireography.

Choireography

Met het Aarhus Pigekor en dirigente Helle Høyer Vedel(DK) is ze in 2014 wereldkampioen geworden. Dit was een programma waarbij stem en beweging elkaar ondersteunen (The World Choir Games, Riga). In 2015 maakte ze wederom de choireography voor het Aarhus Pigekor. Toen won ze daarmee de Silver Rose Bowl bij “Let the People Sing” in München. Dit was hun nieuwe programma. In 2018 nam het koor voor de tweede keer de wereldtitel mee naar huis. Tijdens The World Choir Games in Pretoria, Zuid – Afrika in de categorie Female Choir.

Haar 2e boek: Choireography komt binnenkort uit!

Workshops met Panda

Als docent/workshopleider (specialisatie musical + Voice & Physique) is Panda betrokken bij diverse Europese festivals. Zoals Europa Cantat (Mainz 2006, Utrecht 2009, Turijn 2012, Bonn 2008 +2010, Pärnu/Estland 2011, Bergen 2014, Pécs/Hungary 2015, Lyon 2017, Tallinn 2018) AMJ (Wolfenbüttel 2007, 2017), 48 Festival Internacional de Cant Coral( Barcelona 2013), Choralies (Vaison La Romaine 2016, 2019).

Ben je geïnteresseerd in een workshop of masterclass? Neem contact op via de contactpagina.

Hier vindt u tevens een CV als download.