Boeken

Voice & Physique (2014) ENG

Choireography (2019) ENG

Ebook Waking & Warming up (2022) ENG/ D

Ebook + Choireography for canons (2022) ENG/ D

Voice & Physique

In 2014 heb ik het boek Voice & Physique geschreven. In het Engels omdat ik in die tijd veel in het buitenland werkte en daarom was de keuze voor deze taal snel gemaakt. Internationaal multi inzetbaar en aangezien het een referentieboekje is, leest het makkelijk en is het heel overzichtelijk. Ik beschrijf mijn  gedachtengoed en ik deel fysieke oefeningen voor opwarming en lichaamsbewustzijn, tools voor een gezonde basishouding en een manier om het niveau van concentratie, focus en energie te verhogen. Ook geef ik wat tips & trics voor het werken met groepen.

Choireography

In 2019 voelde ik de noodzaak om een 2e deel te schrijven. Een methode blijft zich ontwikkelen wat betekent dat er nieuwe oefeningen en tools in staan. Ook zijn het wat mij betreft twee stappen. Eerst lichaamsbewustzijn, het fundament en dan richting ondersteunende bewegingen in te zetten tijdens repetities of concerten. Ik geef voorbeelden van formaties en leg uit hoe ze voor je gaan werken en leg uit welke bewegingen ondersteunend werken voor dynamiek, pitch en frasering.

In 2020 kwam ik in aanraking met Thorsten Weber van Helbling Publishing en we hebben toen besloten om twee producten samen te gaan maken. In maart 2022 zijn het ebook Waking & Warming Up en Panda’s Choireographies gelanceerd.

Ebook Waking & Warming up

Dit Ebook bestaat o.a. uit video’s van al mijn oefeningen die via een online environment en een app te bekijken zijn met daarnaast een tekstgedeelte waarin ik uitleg wat het doel is van de oefeningen en hoe je het aan kunt leren aan je zangers of leerlingen.

www.helblingpublishing.com

Panda’s Choireographies

Een Ebook+ met nieuw geschreven canons door 6 jonge componisten van over de hele wereld waar ik ‘choireographies’ voor heb gecreëerd. Canons voor diverse niveaus, leeftijden, moeilijkheidsgraad en stijlen. Aan te leren vanuit beweging wat we ‘embodied learning’ noemen. Een nieuwe manier van muziek studeren en ervaren.

www.helblingpublishing.com