Curriculum Vitae Panda van Proosdij

https://www.pandavanproosdij.nl/wp-content/uploads/cropped-Panda-image1-834x1024.jpg

Alles is dynamisch..verbonden en toch uniek.

Panda van Proosdij heeft haar opleiding gevolgd aan de Rotterdamse Dansacademie. Ook heeft ze verschillende theatercursussen gevolgd o.a. in New York, Wiesbaden en Azzano (Italië). In 2018 voltooide ze haar opleiding Talentenspel coach en in 2020 werd ze groepstrainer met het Talentenspel. Sinds 2021 is Panda afgestudeerd heler en werkt ze met de Meervoudige Merkaba Technieken ontwikkeld door Johan van Lier van Spiritueel centrum Aurora.

Awards

Panda regisseert en choreografeert theaterstukken. Ook is ze de bedenker van ‘choireography’; staging en beweging voor koren. In 2014 won ze een award voor Beste Regie. Deze werd haar uitgereikt door de Grande Dame van het toneel Gerrie van de Klei En in 2016 won ze de award voor Beste Choreografie, tijdens de uitreiking van de AMA’s in het DeLaMar theater in Amsterdam. Deze werd haar uitgereikt door Nederlands meest bekende Choreograaf Barrie Stevens.

Choreograaf en regisseur

Ze was tevens als dansdocent, choreograaf en regisseur verbonden aan Codarts, Rotterdam. Hier maakte ze diverse producties en showcases in samenwerking met collega’s (‘A New Brain’, ‘A Nightmare Before Christmas’, ‘The Wild Party’, ‘Eend/Dood/Tulp’, ‘Company’) .

Ook heeft ze de choreografie verzorgd voor o.a. ‘Adele’ met Paul Groot en Sanne Wallis – de Vries en ‘Het Grote Geluk’ van het M-Lab.

Voice & Physique

Panda heeft de filosofie “Voice & Physique” ontwikkeld. Deze filosofie gaat over het ondersteunen van de stem door het creëren van een goed fysiek bewustzijn. Ook is het een manier om beweging te laten bijdragen aan de kwaliteit van zingen. In april 2014 is haar boek “Voice & Physique” gepubliceerd.
Ze geeft masterclasses en workshops “Voice & Physique” aan koren. Ook aan dirigenten en instrumentalisten in binnen – en buitenland. Ze werkt sinds drie jaar als gastdocent voor Vocal Leadership Rotterdam en heeft plaats genomen in de Music Commission van een nieuw festival van Europa Cantat: Leading Voices wat in juli 2022 in Utrecht plaatsvindt.

Ze begeleidde van 2006 tot 2016 als bewegingscoach en regisseur het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor. En ook het Nationaal Kinderkoor o.l.v. Wilma ten Wolde. Hier gebruikte ze haar zelf bedachte methode Choireography. Haar 2e boek ‘Choireography’ is in april 2019 uitgegeven en binnenkort komen twee nieuwe producten uit gepubliceerd door Helbling Publishing. Het Ebook Waking & Warming up met video’s van al haar oefeningen en ‘Panda’s Choreographies’, een Ebook + met nieuw geschreven canons die vanuit beweging worden aangeleerd

Choireography

Met het Aarhus Pigekor en dirigente Helle Høyer Vedel(DK) is ze in 2014 wereldkampioen geworden. Dit was een programma waarbij stem en beweging elkaar ondersteunen (The World Choir Games, Riga). In 2015 maakte ze wederom de choireography voor het Aarhus Pigekor. Toen won ze daarmee de Silver Rose Bowl bij “Let the People Sing” in München. Dit was hun nieuwe programma. In 2018 nam het koor voor de tweede keer de wereldtitel mee naar huis. Tijdens The World Choir Games in Pretoria, Zuid – Afrika in de categorie Female Choir.

Workshops met Panda

Als docent/workshopleider (specialisatie musical + Voice & Physique) is Panda betrokken bij diverse Europese festivals. Zoals Europa Cantat (Mainz 2006, Utrecht 2009, Turijn 2012, Bonn 2008 +2010, Pärnu/Estland 2011, Bergen 2014, Pécs/Hungary 2015, Lyon 2017, Tallinn 2018, Ljubljana 2021) AMJ (Wolfenbüttel 2007, 2017), 48 Festival Internacional de Cant Coral( Barcelona 2013), Choralies (Vaison La Romaine 2016, 2019), Leading Voices (2022)

Ben je geïnteresseerd in een workshop of masterclass? Neem contact op via de contactpagina.

Hier vindt u tevens een CV als download.