Meten met mate                                                                                                                  

Wat een bijzondere weg wordt er bewandeld richting de formatie van een nieuwe coalitie. Vindt u ook niet? Gisteren werd tijdens een persconferentie die wat mij betreft echt uit de lucht kwam vallen, net als de geregelde regen, Dick Schoof gepresenteerd als beoogd premier.

Is het niet interessant om te bemerken dat deze man al voorgedragen wordt voordat hij überhaupt net als zijn voorganger Ronald Plasterk door de scan en bijbehorende mangel is gehaald. Oh maar dat hoeft natuurlijk niet…Hij is de mangel. Dick Schoof is topambtenaar (ex- AIVD en ex- NCTV) dus voortgekomen uit onze Nederlandse veiligheidsdiensten zullen we maar zeggen.

Gaat er bij u al een belletje rinkelen? Ik zou zeggen een flinke koebel. Tegenwoordig liggen die te versloffen want er is geen koe meer in Nederland die eraan wil trekken. Onder de koeien leeft geen Neerlands trots meer en geef ze eens ongelijk. Onder de Nederlandse burgers denk ik ook niet veel meer. Het vertrouwen in Politiek Den Haag was al teruggelopen naar een luttele 6% maar nadat deze man naar voren is ‘geschoofen’ lijkt me dat de uitslag nihil zal zijn. Hij heeft meegewerkt aan het volgen van onwelgevallige burgers in de afgelopen jaren en kan het in deze positie misschien nog wat intensiveren. ‘Ruime ervaring’ moet er op zijn CV hebben gestaan.

In de pas! Het moet en het zal. Iets met niet achteruit kunnen en daarom een tergende, idealistische strategie van een regime voortzetten die gedoemd is te mislukken.

Na een leven met Rutte hunkert iedereen naar transparantie, ruimte en respect en we krijgen iemand die ons in het (sleutel)gat wil kijken.

Boeiend om te zien hoe een bewindspersoon er ineens is. Neem Hugo de Jonge.. ineens minister van VWS nadat zijn voorganger onwel werd na een kopje koffie. Vervolgens nam een medisch specialist het stokje over die ineens verdween en zich tegenwoordig  verschanst in Singapore. Op heden worden onze gezondheidszaken (lees Pandemieverdrag erdoorheen geduwd zonder toestemming Kamer) geregeld door de kundige handen van een nieuwslezeres. U mag het zeggen.

Er wordt weer eens met mate gemeten voor wat goed is voor de burgers en voor Nederland. Hoe gaat de Nederlandse burger hiermee om? Welgevallig? Zoals de meerderheid in de afgelopen jaren toen hun medemens werd gedemoniseerd en weggezet als tweederangs burger. Of is de maat vol?

Korte column uit Pandora’s Amfora (19)

28 mei 2024

#opdatwijvergevenmaarlogischerwijsnietvergeten

#vooreenlievevollesamenleving