HEET!

Inmiddels is mijn temperatuur al met 3 graden gestegen terwijl onze prachtige planeet daar nog wel even over zal doen. Het ligt ook aan mijn eigen klimaatverandering en overgang maar met name aan de onderstaande initiatieven.

Het KNMI komt met 4 scenario’s hoe Nederland zich kan redden in tijden van klimaatverandering in Nederland. Ze doelen op daden van de burgers. Oplossen en wel nu graag! De zeespiegel stijgt dus aan de slag als je niet wilt zwemmen.

Er is zelfs een heuse opleiding opgetuigd die klimaatpsychologen aflevert die de burger gaan vertellen dat zij de wereld beter kunnen maken. Sociale klimaatpsychologie noemt de woordvoerster het warm en liefkozend. Misschien is het beter als psychologen burgers objectief ontvangen en behandelen. Het is maar een idee.

Dus laten we de burger in een reddingsvestje hijsen, roepen deze acties.

Wordt het niet eens tijd dat de burger zijn vestje strijkt, zich opricht en tegen zichzelf zegt: “Verman je en regel het!” (quote: Clark) Afval hoort in de vuilnisbak niet in de zee of op straat en verspilling is zonde van overvloed.

Wat overblijft, is aan de grote bedrijven en de politiek. De vinger die ze tonen met dit soort initiatieven mag wat mij betreft naar binnen wijzen.

“Cancel the climate crisis” (quote Steve Koonin, voormalig Obama adviseur op congres in Nederland)

Korte column uit Pandora’s Amfora (3)

9 oktober 2023

#samenvooreenliefdevollesamenleving