Verzeker jezelf van zorg

De nieuwe zorgpremie viel op de mat. Oh maar 5 euro omhoog dat valt mee dacht ik nog. Toen ik met zorg de tekst uit ging pluizen, heb ik toch meerdere malen mijn linker wenkbrauw geheven. ( rechts ben ik nog aan het oefenen)

Wat schetste mijn verbazing. Ik betaal straks voor epilatie voor transseksuelen, een spoelpomp voor anale spoeling en herstelzorg na Corona. Lekker op maat gemaakt deze premie. Precies wat IK nodig heb. Ook onder het mom van ‘je weet maar nooit’ ontzettend fijn mee – en vooruit gedacht.

Gelukkig is deze premie het nog niet uitgeprocedeerde bedrag want vorig jaar kwam ik ook opeens 20 euro hoger uit. Ineens na 1 januari..Heel raar. Ik vraag me wel eens af hoe al die meetings gaan bij zorgverzekeraars die uiteraard in opdracht van de overheid hun maatwerk aanscherpen. Zouden ze echt in één van de meetings hebben gezegd: “Even een lans breken voor de anale spoeling hoor want het lijkt me 1e gulp en van cruciaal belang”. Ik vraag het me af.

Er waait code geel in ons land als je het mij vraagt. Code geel op een schaal die kan uitgroeien tot een flinke wervelstorm. Niet alleen op het gebied van zorg.

Ik zou zeggen: verzeker je van zorg dus zorg goed voor jezelf.

Korte column uit Pandora’s Amfora (4)

13 november 2023

#vooreenliefdevollesamenleving #prrrikdoenietmee