Het wetsvoorstel is klaar!

Welk? Waarvoor? Nou, een partij die de rechtstaat bedreigt, kan straks verboden worden, citeert de Volkskrant.

Wat al vrij lang niet meer de krant óf de stem van het volk is maar dat even daar gelaten.

Zodra deze wet in werking treedt, zie ik voor me dat de 2e Kamer ontruimd wordt en er nog maar een paar politici aan kunnen blijven. Je kunt er net geen kamer mee vullen zullen we maar zeggen.

Enfin! Het moge duidelijk zijn dat het merendeel van de partijen voldoen aan o.a. het ongedaan willen maken van onafhankelijke rechtspraak en het frustreren van verkiezingen.

Wat een vertoning wordt er iedere ronde weer opgetuigd met vellen vol beloften en driftige pogingen zieltjes te winnen voor het groot Monopoly machtsspel. Het draait om score en fortuin bij dit rad. Het gaat om geluk i.p.v. de kunst van het zien van verbanden en daarnaar handelen.

Veroveren, wegspelen, omverwerpen en boven alles: winnen. Daar draait het om.

Oh wacht…Waren we even de burger vergeten, excuus. Die speelt natuurlijk ook een rol. Eh welke ook al weer? Wat? Wij moeten excuses aanbieden. Ah ja natuurlijk.

Waarvoor deze keer, slavernijverleden? Nee? Toeslagen, och ja stom even vergeten. Joe, doe ik. Komt voor de bakker.

De spijtbetuigingen horen ook bij het spel en zorgen voor het beoogde uitstel. Net als ergens geen actuele herinnering aan hebben. Toegegeven…Het is ontzettend leerzaam. Tegenwoordig red ik me ook uit elke benarde situatie dankzij deze geweldige tactieken. Echt een voorbeeld, onze politici. Alles in naam van de democratie! Met uitsluiting voorop en hoog in het vaandel.

Dit wetsvoorstel maar dan in werkelijke versie lijkt me als burger zijnde een puik idee. Laat elke politicus zijn pion inleveren die zich schuldig maakt aan valsspelen. Dan is het spel gauw uit. Opgeruimd staat netjes! Alle spelborden in de kast en een schone lei op tafel om een constructieve, eerlijke toekomst op te kunnen vervaardigen.

Korte column uit Pandora’s Amfora (17)

10 april 2024

#vooreenlievevollesamenleving

#vanjehelaholahouderdemoedmaarin