Een ei hoort erbij

We worden met fluwelen handschoenen door het jaar geloodst aan de hand van alle feestdagen. Dit keer hebben ze dit voor ons verzonnen:

“Ei uit buitenlucht niet altijd veilig: eet ze niet teveel bij de Paasbrunch”

Heerlijk hè? Hoe kom je erop.

Wat moeten we toch zonder angst en propaganda in ons leven. Het is gewoon niet meer weg te denken en zo dienend voor de beoogde samenleving. Alle neuzen dezelfde kant op zorgt er immers voor dat we de andere kant niet kunnen zien. Maar één kant van het verhaal om het overzichtelijk en simpel te houden. Wel kiezen dan voor het narratief waar Amerika het beste in uitkomt en wat laat zien hoe sterk de banden zijn met West- Europa.

Toch kiezen genoeg mensen eieren voor hun geld en zoeken hun geluk in Zuid of Oost – Europa. Onnoemelijk veel mensen emigreren tegen de stroom van immigratie in en volgen hun neus, op zoek naar vrijheid en ruimte.

Geef hen eens ongelijk. Er is in Nederland bar weinig ruimte voor ontwikkelingen en opbouw.

Onze minister van Huisvesting komt duidelijk uit een ei en is ook op deze functie geplaatst zodat niemand meer weet wat er eerst was…

Enfin, even terug naar het ei uit de buitenlucht. Wat heeft dit ei wat een ander ei niet heeft? Een scharrel, ruimte voor hen en scharrel. Oké het is misschien niet gemaakt met toezicht en controle maar eerder wat robuust en terwijl niemand keek. Ojee nou dat moeten we niet hebben. Alleen een bekeken, gemonitord, gecontroleerd ei is een echt ei.

Het zal aan (m)ij leggen maar ik eet het liefst een ei waar zoveel mogelijk stront nog aan zit en niet één uit een doosje waar 1 veer aan toegevoegd is. Of 1 uit de Oekraïne die gemaakt is op een voormalig Nederlandse legbatterij.

Korte column uit Pandora’s Amfora (16)

31 maart 2024

#vooreenlievevollesamenleving