Bil -Jetten

Wat hoor ik nou, wat hoor ik nou… Bankbiljetten veroorzaken 0,01% impact per Europeaan per jaar inzake klimaatoverlast. Verander het klimaat, begin bij jezelf en vind als de wiedeweerga een SDG doel voor je papiergeld. Even hardop denken hoor… We zouden biljetten kunnen gebruiken voor het opschrijven van complottheorieën die even later bewaarheid worden die we vervolgens aan elkaar doorgeven om te sparen totdat ons stickeralbum vol is.

Of we kunnen er mee Origamiën en deze kunstwerken tentoonstellen op onze toch al ontmantelde schoorsteenmantel. Wacht, we zouden dit papier ook niet meer bij kunnen drukken zodat het ook nog inflatie beperkt.

Nee, dat is een vreemde gedachte. Waarom zou je geen geld bij drukken terwijl je elke Europeaan kunt belasten met 0,01% schuld aan impact.

Impact… Dat vind ik ook een interessant woord in deze. 0,01% poeh hé wat een impact.

Staat volgens de ECB (Europese Centrale Bank) gelijk aan 8 km auto rijden op jaarbasis. Jeetje, zou Jetten dat ook al van te voren in de smiezen gehad hebben? Wat een ziener!

Korte column uit Pandora’s Amfora (7)

12 december 2023

#vooreenliefdevollesamenleving #hetmogenuwelduidelijkzijnhoewebijdeneusendoordebankgenomenworden