Message in a bottle

Een week geleden deponeerde velen van ons hun stem in een dichte container. Niet als een boodschap in een fles maar als een noodkreet omdat we niet gehoord worden. Wij, inwoners van Nederland weten natuurlijk dat de oplossing niet uit de politiek gaat komen maar het is een strohalm die we, wie gestemd heeft, hebben aangegrepen. Wat je ook hebt gestemd, behalve als dat voor de coalitie was, het is een signaal. Het is genoeg, we willen dit niet. Het dient ons niet.

Nu lijkt het erop dat politici onze luide stem negeren en zich uit een samenwerking rommelen met Haagse spelletjes en hun gebruikelijke theatraliteit. Ware acteurs deze mensen die het Nederlandse volk zouden moeten dienen.

Ik zou tegen de verliezende partijen willen zeggen: wo-man up, neem je verantwoordelijkheid en ondersteun een formatie. Neem erin plaats zoals gevraagd en verken jullie overeenkomsten en niet jullie verschillen.

Gisteravond bezocht ik de dansvoorstelling ‘Message in a bottle’. Een voorstelling met boodschap aan een ieder die em wil ontvangen. Laat ons leven in vreugde, vrij en zelfstandig. Ontneem ons nooit onze waardigheid, kracht of ons licht. We zullen opstaan voor waarheid en liefde en nooit buigen voor manipulatie en corruptie. Je kunt mijn geliefden afnemen maar mijn Ziel verbonden aan liefde en licht zul je nooit, nooit bezitten.

Korte column uit Pandora’s Amfora (6)

30 november 2023

#vooreenliefdevollesamenleving