Gevolg en dan oorzaak

Wat heerlijk!!

Ik heb het niet over zware volpropperijen weggespoeld met exorbitant gevulde flessen met vloeibaar rood of wit, gebubbeld of niet.

Ik spreek over hoe heerlijk het is dat gevolg en dan oorzaak in die volgorde aan de orde van de dag zijn. Hier komt het…Een arts adviseert mensen om na een overmatige kerstmaaltijd absoluut niet te gaan wandelen. Dat is een typisch voorbeeld van gevolg en dan oorzaak.

Inmiddels zijn we al zo van het padje dat we op advies van een arts nadat we ons volgevreten hebben niet de natuur in gaan want stel je voor dat we daar het leven laten.  Zouden we misschien onze natuur, ons lichaam niet beter verwennen met een frisse wandeling na een maaltijd waar veel liefde in zat en lekker was vanwege afwisseling?

Wat denkt de media dat wij nodig hebben? Als je het mij vraagt met name bangmakerijtjes en angstzaaierijtjes.

De vraag blijft terugkomen realiseer ik me maar altijd te goed maar hier is ie dan toch…Met welk doel en vooral waarom in godsnaam?

De burger heeft na jaren van schrik, veelvuldig uit- en afpersen, afdwingen en uitwringen, duwen en trekken zin in opbouwende berichten. Klant is koning toch? Dus als we de koning willen gerieven, schrijven we berichten barstensvol  krachtige waarheden en leuke weetjes.

De koning betaalt namelijk voor z’n abonnement dus heeft recht van spreken. Wie betaalt, bepaalt!

Laat dit de regel worden en de zin zijn van elke journalist die in 2024 de pen opneemt.

Kranten, schrijf voor uw koningen en koninginnen zoals u nog nooit geschreven hebt. Met de tong uit de mond en de mond vol waarheid.

Korte column uit Pandora’s Amfora (8)

29 december 2023

#hetmogenuwelduidelijkzijnhoewebijdeneusendoordebankgenomenworden

#vooreenliefdevollesamenleving