Iemand op afstand houden

Zoals A. Fauci bijvoorbeeld. De beste man liet gisteren aan ‘Congress’ weten dat de social distancing absoluut geen functie had en nergens op gebaseerd was. Ben ik even blij dat ik nooit gestopt ben met het immens knuffelen en vurig omhelzen van dierbaren, dieren en vreemdelingen. In die jaren vond ik het zelfs extra lekker en fijn om een ander stevig vast te houden en bacteriën en fijne stofjes uit te wisselen. Ik geef toe dat ik er genoegen in schepte omdat het zogenaamd niet mocht terwijl het puur een advies was dus besloot ik anderzijds. In die jaren nooit ziek geweest, ook fijn.

Ik dank hierbij een ieder die mij naar hartenlust heeft omarmd want dankzij onze prettige uitwisseling heeft mijn immuunsysteem gefloreerd en heb ik er een gezonde basis aan overgehouden. Waar ik overigens tot op heden ontzettend veel plezier van heb maar dat ligt ook aan andere elementen natuurlijk.

Naast afstand houden heb ik de test fetisj nooit begrepen. Waarom zou je continu willen weten of je iets wel of niet hebt? Dat zorgt in ieder geval niet echt voor een goede mentale gezondheid. Deze zogeheten Covid zelftesten zijn ook nog steeds te koop…Dat vind ik zo wonderlijk! Stop het staafje in een klodder appelmoes of als rietje in een cola en er verschijnen ook overwinningsstreepjes. Nooit begrepen, nooit gedaan en kon mijn tijd beter besteden.

Mijn bonusdochter spaarde de zelftesten die ze op school kreeg op en bouwde er een piramide van. Dat is pas leerzaam en nuttig aangezien er geen wetenschapper ter wereld is die de constructie van deze bouwwerken kan verklaren.

Nee, het spijt me, noem me old school maar ik heb vier jaar geleden een aantal beslissingen genomen die tot nu goed zijn ge- en bevallen.

– Minder handen wassen want bespaart water, je eigen kostbare bacteriën en vermindert kans op eczeem

– Nog gezonder eten want…hoef ik vast niet uit te leggen.

– Meer verbinden omdat we uit elkaar worden gedreven door polarisatie.

Verbinden brengt mensen samen en maakt een gezonde samenleving. Hou dus alleen afstand als je iets of iemand niet vertrouwt. Niet omdat je denkt dat iets waar is maar omdat je voelt en innerlijk weet of iets echt klopt.

Korte column uit Pandora’s Amfora (9)

12 januari 2024

#hetmogenuwelduidelijkzijnhoewebijdeneusendoordebankgenomenworden

#vooreenliefdevollesamenleving

#testtesttest