Iemand voor het hoofd stoten

Facebook vraagt bij elke post “Wat ben je aan het doen”? Ik zou eigenlijk de twee mensen die elk een fetisj hebben als het gaat om het hoofd van Thierry Baudet diezelfde vraag willen stellen.

Wat ben je aan het doen? en…Wat zeg je? De definitie van Fascisme is het streven naar een totalitaire staat met volledige controle over het maatschappelijk leven, culturele en sociale organisaties. Als de heer Baudet één zin beroemd heeft gemaakt de afgelopen jaren dan is dat wel: “We stevenen af op een totalitaire staat”. Interessant nietwaar dat hij als enige partijleider  ons waarschuwt omdat hij onze samenleving in een totalitaire staat ziet veranderen en vervolgens een fascist wordt genoemd.

Zou het kunnen zijn dat deze twee mensen net zo bang zijn als Thierry voor onze wereld op dit moment. Dat ze vrezen voor hun vrienden, familie en net als Thierry zoals hij zegt aan de kant van de slachtoffers staan. Anders kan ik het niet uitleggen voor mezelf. Een angstig mens doet vreemde dingen.

Dat zou het kunnen verklaren toch? Uit pure angst en beven iemand voor het hoofd stoten.

 Dan mist er wel nog één stukje. Er is nog één verschil tussen hen.

Thierry voelt zich niet over het hoofd gezien. Hij volgt zijn pad trefzeker en stoutmoedig en doet de naam van zijn zoontje eer aan. Als een ware Lancelot incasseert hij tijdens deze campagne alles wat op hem af komt, geeft hij antwoord op elke vraag en blijft hij kalm. Ik heb een diep respect voor Thierry Baudet. Doe maar eens wat hij doet. Waag je maar eens altijd aan de andere zijde en tegen de richting in.

Korte Column uit Pandora’s Amfora (5)

22 november 2023

#vooreenliefdevollesamenleving